40 минути 1-2 бурканчета
Клиничният диетолог Кристина Вавура представя авторска рецепта за апетитна разядка или зимнина. Извадете блендера и се подгответе за студените месеци с бързо и вкусно предястие.
Продукти
200гр нахут от буркан или консерва
15гр тахан от тиквено семе или сусамов тахан250гр обелени домати
1-2 скилидки чесън
10гр зехтин
15гр хранителна мая
кимион, сол и други подправки по избор
Съставки:
200гр нахут от буркан или консерва
15гр тахан от тиквено семе или сусамов тахан
250гр обелени домати
1-2 скилидки чесън
10гр зехтин
15гр хранителна мая
кимион, сол и други подправки по избор
Начин на приготвяне:
Изпечете доматите и чесъна във фурна с малко зехтин и сол.
Когато са готови, поставете всички съставки в блендер.
Блендирайте и разпределете в малки бурканчета.
Може да оставите за зимнина, а може да се насладите на хумуса и сега, но имайте предвид, че би се развалил бързо.