6C615AF9-2582-4D05-95A4-1284241B5F7D-1

Каша с киноа и тахан от фъстъци

20 минути 1 порция

Клиничният диетолог Кристина Вавура споделя с нас рецепта за бърза, вкусна и здравословна закуска.

Продукти
•10гр брашно от фъстъци
•50гр цедено мляко
•5гр какао на прах
•15гр (сурово количество) киноа
•15гр фини овесени ядки
•10гр тахан от фъстъци
•Мед или друг подсладител, по желание
Топинги: още тахан, малини, ягоди, малко пълномаслено мляко

Продукти:
•10гр брашно от фъстъци
•50гр цедено мляко
•5гр какао на прах
•15гр (сурово количество) киноа
•15гр фини овесени ядки
•10гр тахан от фъстъци
•Мед или друг подсладител, по желание
Топинги: още тахан, малини, ягоди, малко пълномаслено мляко
Начин на приготвяне:
Накиснете киноата във вода минимум 3-4 часа преди да я сварите. Аз я оставих за през нощта.
Варете за около 15мин, след което добавете овесените ядки. Останалата вода трябва да е около 100-150мл. Ако е извряла- добавете малко.
Трябва лека-полека кашата да започне да се образува.
Преди водата да е извряла напълно, добавете брашното, какаото и тахана.
Изключете котлона.
Добавете и цеденото мляко + мед по желание.
Добавете топингите.

Tags: No tags

Comments are closed.