53A925CF-A7A9-4DFD-BDFA-737A2EDB2BAB

Лешникови тарталетки

30 минути 3-4 броя

Кристина Вавура, бъдещ клиничен диетолог и кулинарен виртуоз, продължава да ни изкушава и предизвиква със своите здравословни, но в същото време убийствено вкусни рецепти. В няколко реда по-долу тя ни представя своята версия за сладко и балансирано изкушение, което е подходящо за прекрасен старт на деня.

Съставки:

За основата:

100г овесено брашно (смлени овесени ядки)
25г лешници, смлени в блендер
25г разтопено кокосово масло
25г мед
За крема:

200г кокосово мляко от кенче
50г черен шоколад
40г лешников тахан Theia§s Tahini
25г шоколадов протеин на прах
Ванилия

Лесен, бърз и превъзходен десерт за прекрасно начало на деня или за следобедната почивка. Лешниковият ни тахан допълва и обогатява вкуса на тарталетките, а в същото време е и полезен, и здравословен. Наследете се на рецептата в няколко кратки стъпки по-долу:

Метод на приготвяне:
Блендирайте овесеното брашно и лешниците, докато разтапяте кокосовото масло (внимавайте да не прегори).
Добавете маслото и меда и блендирайте до получаването на сместа. Ако се получи много гъсто, може да добавите и 1-2 с.л. мляко (по избор).
Разтелете получената основа във форма за тарт (може и малки формички) и изпечете за около 10 минути на 160 градуса, като внимавате да не загорите или пресушите основата.
Извадете от фурната и оставете да се охлади, докато подготвяте и крема.
Измийте си блендера от основата и смесете всички съставки (освен шоколада) за крема.
На водна баня, разтопете шоколада и добавете и него към сместа за крема.
Разпределете крема в мини тарталетките си/тарта. При мен лично остана още крем и просто го сложих в силиконови формички за кексчета и го оставих да стегне. Става като доста приятен мус, дори и без основата на тарта.
Оставете в хладилника, докато стегнат.
Декорирайте както желаете и се насладете на лешниковото превъзходство.

Tags: No tags

Comments are closed.