30 минути 8-10 парчета
Лек, балансиран и в същото време супер вкусен десерт. Рецептата изготви специално за нас- бъдещият клиничен диетолог Кристина Вавура.
Продукти
За основата:
100гр бисквитки без захар
100гр овесено брашно (обикновени овесени ядки, смлени в блендер)
40гр кокосово масло
40гр лешников тахан
3 с.л. кленов сироп/мед
1 ч.л. канела
За крема:
230мл кокосово мляко
230мл пълномаслено кокосово мляко от кенче
25г шоколадов протеин на праг
60мл сироп от фурми/кленов сироп/друг подсладител по избор
3 с.л. царевично брашно
1,5 с.л. агар-агар
1 ч.л. канела
Отделете си 30 минути и изненадайте любим човек с тази бърза и лесна рецепта . Опитайте и се уверете сами в неустомия вкус на този лешников тарт, а ето и как може да ги го приготвите сами:
Начин на приготвяне:
В блендер сложете бисквитите, брашното, лешниковия тахан, разтопеното кокосово масло, подсладителя и канелата.
Трябва да придобие структура, подобна на тесто.
Вземете кръгла тава с подвижно дъно.
Притиснете “тестото” в тавичката, като сложите и нагоре по стените, за да стане като корито.
Оставете във фризера, докато направите крема,
Изсипете млеката в малка тенджерка заедно с царевичното брашно и сиропа от фурми.
Смесете протеина с малко мляко и разбъркайте в отделен съд.
Загрейте млеката и когато загреят, добавете и протеиновата смес.
Добавете агар-агар и канела.
Разбъркайте добре, за да се комбинират. Внимавайте да няма бучки.
Сместа трябва да се сгъсти, а когато това стане, махнете от котлона и оставете да престои няколко минути.
Извадете основата от фризера и изсипете пълнежа в охладената основа.
Оставете тарта да изстине леко и прибирете в хладилника.