85044850_496199961087380_2950679748243619840_n

Нашето изкушение рецепта за кафе с лешников тахан

Нашето изкушение: рецепта за кафе с лешников тахан

Започваме всяка от сутрините си с усмивка и чаша ароматно кафе.
Ние се грижим за сутрините си. Обичаме да ги прекарваме заедно, да разговаряме и да хапваме тахан. Никога не сме крили, че любимият ни продукт е лешников тахан. Днес ще ви разкажем (аз, Антония и Добромир) за наш бърз ритуал в пиенето на лешниково кафе.

Знаете ли, че кафето се приготвя от семената на някои видове кафеено дърво (малки вечнозелени храсти)? Най-старите исторически свидетелства за пиене на кафе са от 10 в. и са открити в Йемен и някои части на Етиопия. Поради своето съдържание на кофеин, кафето действа ободряващо и може да бъде прекрасен старт за вашия ден.

Какво да кажем за лешниковия тахан… Толкова го обичаме, че не знаем откъде да започнем 🙂 Припомняме накратко част от чудотворния му състав:

богат е на витамини: Е, Б1, Б6, Б9, К;
богат е на минерали: магнезий, калий, мед, фосфор;
голямо съдържание на фолиева киселина, което го прави желан за бременни жени и кърмещи майки;
богат на белтъчини, фибри и ненаситени мастни киселни. Без добавена захар, подсладители или емулгатори. Изцяло натурален продукт.
В статията Ах, този лешников тахан! или с какво сърцевидната ядка помага не само на сърцето от блога ни, разказахме детайлно за още четири ползи от хапването на този вкусен .

Дойде време и за нашата рецепта за лешниково кафе с лешников тахан.

Необходими съставки:

шот еспресо (между 30 и 45 мл)
1 с.л. лешников тахан
прясно или ядково мляко спрямо предпочитанията (аз си слагам към 100 мл)
подсладител по избор
Докато е топло вашето кафе, разбърквате лъжичката лешников тахан (не е трудна тази рецепта). Трябва добре да се разтвори. Ако прибавяте подсладител, сега е точното време и за него. Накрая идва и млякото. Enjoy! <3

Понякога правим същата рецепта с кокосов тахан като просто не добавяме подсладител. Пробвайте и него! Има уникален кокосов вкус.

Благодарим ви за вниманието и доверието към нас вече четири години.

Tags: No tags

Comments are closed.