75 минути 6 порции
За да бъдем напълно честни с вас, ние искахме да ви представим една по-здравословна версия на бонбоните Фереро и така се появи идеята за браунитo, която сътвори за всички нас бъдещият клиничен диетолог и виртуоз в здравословната кухня- Кристина Вавура!
Необходими продукти
За домашната нутела
1 ч.ч. лешников тахан
1 ½ с.л. какао на прах (неподсладено)
¼ ч.ч. мед/ сироп от фурми/ сироп от агаве / кленов сироп
За браунито
1/2 ч.ч. (128г) Домашно приготвена нутела
15г брашно от елда
50г мед
45г протеин на прах с вкус шоколад
30г лешници
1 яйце
20г гръцки йогурт
Бакпулвер/сода
Топинг по избор
Това брауни има точно вкуса на Ferrero Rocher! А рецептата за него се състои от няколко съставки и НИКАКВА рафинирана захар!… Също така браунито има високо съдържание на протеин, затова е перфектният снак и за след тренировка.
Домашна Nutella? Как?
Дефиницията за здравословно и полезно е различна при всеки, което е и напълно нормално. Но ето как да си приготвите ваша версия на течния шоколад, която в същото време е и по-натурална. Ще са ви необходими:
1 ч.ч. лешников тахан
1 ½ с.л. какао на прах (неподсладено)
¼ ч.ч. мед/ сироп от фурми/ сироп от агаве/ кленов сироп ( подсладителят е по ваш избор)
В блендер смелете всички съставки на висока скорост, докато достигнете гладка, гъста и хомогенна смес.
А сега да преминем и към рецептата за протеиновото брауни:
Ако сте смятали, че приготвянето на брауни е сложен процес-спокойно, точно обратното е! Всичко, което трябва да направите е да блендирате съставките и после да изпечете сместа!
Списък с необходимите продукти:
1/2 ч.ч. (128г) Домашно приготвена нутела
15г брашно от елда
50г мед
45г протеин на прах с вкус шоколад
30г лешници
1 яйце
20г гръцки йогурт
Бакпулвер/ сода
Топинг по избор
Начин на приготвяне:
Поставете във форма за печене хартия за печене и оставете настрани.
В блендера добавете домашната нутела, меда и лешниците.
Смелете съставките докато се получи гладна смес.
Ако сместа ви е прекалено ронлива, може да се наложи да добавите някаква течност (вода или мляко) докато сместа ви стане гладка и стегната.
В малка купичка изсипете бакпулвера/содата и гръцкия йогурт и разбъркайте докато се активира бакпулвера.
След това извадете ножовете от блендера, добавете яйцето и продължете да бъркате с вилица( знам, че е трудно, но ще се справите!)
Когато сместа ви стане гладка, добавете йогурта със содата. Размесването ще става все по-лесно..
Накрая, изсипете сместа в предварително приготвената форма за печене и поставете цели лешници вътре.
Печете около 45 минути, но следете да не изгорите браунито отгоре.
Сервирайте с тахан/мед като топинг и гръцки йогурт. За разкош, аз добавих и малко къпини, но това е избирателно.