BAA8A7C8-1B26-4584-8C87-413956C065BC

Солен чийзкейк с бадемов тахан

60 минути 8 парчета

Блеснете като домакини и изненадайте вашите гости с тази рецепта за солен чийзкеийк. Авторската рецепта любезно ни предостави клиничният диетолог Кристина Вавура.

Продукти
35гр бадемов тахан
120гр крекери със сусам или други по избор
30гр масло (гхии)
25гр оризовки с чиа
200гр (light) крема сирене
200гр цедено мляко
пресен спанак
подправки- умами, сол

Метод на приготвяне:

Блиндирайте бадемовия тахан, разтопеното масло, крекерите и оризовките, докато не се получи гъста лепкава смес.
Пригответе си форма за чийзкейк (с махащи се страни).
Сложете фолио/хартия на дъното и разпределете основата на кейка, като натискате отгоре, за да се получи плътно притиснато.
Сложете формата във фризера.
Измийте си блендера и добавете съставките за крема- крема сиренето, цеденото мляко, умами подправката, малко сол на вкус (и по желание други подправки). Правила съм го със сушени домати и също става страхотно.
Извадете формата от фризера.
Разпределете половината крем, а другата половина блиндирайте с пресния спанак, за да стане зелено.
Разпределете и зеления крем отгоре.
Оставете да стегне във фризера за около 30 минути/1 час, а след това в хладилника.

Tags: No tags

Comments are closed.