4A9813A6-3310-4F6D-A6A8-4F7EFDBB41F5

Cookie crisp рецепта за зърнена закуска

30 минути 20-30 броя

В няколко реда по-долу споделяме с вас рецепта за зърнена закуска, която е хранителна и богата на микронутриенти. Рецептата изготви за нас специално бъдещият клиничен диетолог- Кристина Вавура.

Необходими продукти

80г бадемово брашно
100г лешниково брашно
1/2 ч.л. Сол
Ванилия
70г кленов сироп (може и малко повече)
80г лешников тахан
1 яйце

Тази рецепта макар и лесна за изпълнение, отнема малко повече време, тъй като направата на малките курабийки си е пипкава работa. Това, което е сигурно обаче е крайният резултат- вкусни, полезни и хранителни бисквитки, които за разлика от тези от магазина са по-хранителни и богати на ценни микронутриенти. Идеални са като добавка към сутрешната ви зърнена закуска.
А ето ги и необходимите продукти:
80г бадемово брашно
100г лешниково брашно
1/2 ч.л. Сол
Ванилия
70г кленов сироп (може и малко повече)
80г лешников тахан
1 яйце

Начин на приготвяне:

  1. Смесете мокрите съставки със сухите.
  2. Разбъркайте добре, докато не получите лепкава смес.
  3. Направете съвсем малки топченца (ще отнеме доста време и нерви, затова си вземете помощници 🙂 )
  4. Изпечете за 15 минути на 160-170С без вентилатор, като редовно проверявате да не загорят.
  5. Изчакайте да изстине и съхранявайте зърнената закуска в буркан с капак, за да се затвори хубаво.
Tags: No tags

Comments are closed.