30 минути 20-30 броя
В няколко реда по-долу споделяме с вас рецепта за зърнена закуска, която е хранителна и богата на микронутриенти. Рецептата изготви за нас специално бъдещият клиничен диетолог- Кристина Вавура.
Необходими продукти
80г бадемово брашно
100г лешниково брашно
1/2 ч.л. Сол
Ванилия
70г кленов сироп (може и малко повече)
80г лешников тахан
1 яйце
Тази рецепта макар и лесна за изпълнение, отнема малко повече време, тъй като направата на малките курабийки си е пипкава работa. Това, което е сигурно обаче е крайният резултат- вкусни, полезни и хранителни бисквитки, които за разлика от тези от магазина са по-хранителни и богати на ценни микронутриенти. Идеални са като добавка към сутрешната ви зърнена закуска.
А ето ги и необходимите продукти:
80г бадемово брашно
100г лешниково брашно
1/2 ч.л. Сол
Ванилия
70г кленов сироп (може и малко повече)
80г лешников тахан
1 яйце
Начин на приготвяне:
- Смесете мокрите съставки със сухите.
- Разбъркайте добре, докато не получите лепкава смес.
- Направете съвсем малки топченца (ще отнеме доста време и нерви, затова си вземете помощници 🙂 )
- Изпечете за 15 минути на 160-170С без вентилатор, като редовно проверявате да не загорят.
- Изчакайте да изстине и съхранявайте зърнената закуска в буркан с капак, за да се затвори хубаво.