Как да бъдем здрави през зимата с тахан и мед? | Theia's Tahini

Блог

Как да бъдем здрави през зимата с тахан и мед?

Началото на настинките и грипа – с това са известни студените месеци на всяка година. Няма да ви занимаваме с клишираните съвети да хапвате повече витамини, да се обличате топло, да пиете повече течности, за да се предпазите от грип. Но ще ви споделим няколко хитринки, с които да обявите война на зимните заболявания.

Създайте защитна стена на организма си, която да се справя с вирусите. Студът не е враг на организма, а негов съюзник, следователно не бива да спира двигателната ви дейност. Прекарвайте повече време навън в разходки на свеж въздух, които ще заредят тялото ви с кислород и  ще доставят допълнителна енергия на организма ви. Не забравяйте, че движението е здраве, защото гори калории и подобрява кръвообращението. Не пропускайте умрените тренировки за различни части на тялото, като по този начин си гарантирате засилване на имунната система. Комплексните упражнения са идеална превенция срещу напористите настинки.

С понижаването на температурите е важно да приемате храна, богата на полезни калории. Добър източник за това е таханът. Съдържа полезни мазнини, които ще ви предпазят от вирусните епидемия през зимния сезон. Освен това той е подходящ за всички спортуващи и може да бъде включен във всеки хранителен режим.

Избягвайте опаковани храни, захарта и въглехидратите, които потискат имунната система.  Ако ви се похапва нещо сладко, чудесно решение е да заложите на нашия крем мед, който освен че е уникално вкусен, е и мощен имуностимулатор.

Това са нашите начини да държим организма си в добра форма. Силно се надяваме да не ви застигне вълната от грип тази година и напомняме, че продукти на Theia’s Tahini са превенция срещу здравословните неразположения целогодишно, а не само през зимните месеци.

Остави коментар