Преди да преминем към начина на приготвяне на този ефирен кокосов десерт, бихме искали да отделим внимание на някои от ключовите съставки в него,а именно:
Кокосовото брашно и таханът обикновено са с високо съдържание на фибри, протеини и мазнини и НЕ съдържат глутен. 
- те подпомагат метаболизма, тъй като съдържат средноверижни мастни киселини ( MCTSs), които отиват директно в черния дроб, където предизвикват термогенен ефект и влияят положително на метаболизма ( Schonfeld and Wojtczak 2016).
- балансират нивата на кръвна захар, заради съдържанието на фибри, мазнини и протеини, което ги прави много балансиран продукт, който допринася за по-дългото засищане и намалява шансовете за преяждане. Рецептата е подходяща за диабетици. (Levy 2019)
- не съдържат глутен и могат да бъдат добър вариант за хора, които страдат от цьолиакия.
Метод на приготвяне:
- Първо разделете белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците на сняг и оставете настрани.
- В друга купа, разбийте жълтъците и другите съставки за блата.
- С шпатула, бавно смесете белтъците с другата смес.
- Разпределете сместа на две равни кръгчета върху хартия за печене.
- Печете на 160-180 градуса до готовност.
- Изкарайте блатовете от фурната и оставете да изстинат.
- В друга купа (устойчива на топлина/котлон), смесете скира, подсладителя, кокосовото мляко и тахана.
- Разтопете белия шоколад на водна баня и го добавете към крема.
- Подгответе желатина/агар-агара спрямо инструкциите на опаковката.
- Разделете крема на две части. В едната сложете какао.
- След това вземете съд със същите размери като блатовете и започнете да нареждате тортата.
- Първо сложете един блат, след това бял крем, какаов крем и пак блат.
- Сложете в хладилника за през нощта или докато стегне.
- Обърнете съда върху избрана от вас чиния и се насладете!
- Може да украсите с кокосови стърготини или настърган черен шоколад.