Шоколадови бонбони с лешников тахан | Theia's Tahini

Шоколадови бонбони с лешников тахан

Бонбони с лешников тахан – шоколадови и бързи

15 минути          15 бонбона

Лешниковият тахан намира широко приложение в кулинарията. Благодарение на аромата и вкуса си, лешниковит тахан е предпочитан от хората за направа на здравословни и лесни шоколади и сладкиши.

Съставки

150гр черен шоколад
150гр готварска сметана
2с.л. кремообразен мед Theia’s Tahini
3с.л. лешников тахан Theia’s Tahini
кората от полoвин лимон

Приготвяне на бързи и лесни бонбони с тахан

Обичате ли да похапвате бонбони? Или лешников тахан? А защо не бонбони с лешников тахан? Независимо дали отговорът е „да“ или „не“, гарантираме, че тези бонбони с лешников тахан ще станат любими на Вас и цялото семейство!

Приготвят се лесно, бързо и не изискват мастър-шеф-умения. Ето стъпките:

  1. Шоколадът се начупва;
  2. Сметаната се затопля на котлона до момента преди да заври; Изсипва се при шоколада и се бърка, докато се разтопи напълно и се получи гъста смес;
  3. Добавят се лешников тахан, мед и лимоновата кора, и се разбърква отново;
  4. Получената смес се оставя в хладилник за около час, докато се охлади и втвърди;
  5. С лъжица (или друго) се загребва желаното количество от сместа за направата на един бонбон. С помощта на ръцете се оформят бонбоните и се подреждат в отделен съд;
  6. Украсата е по избор. Подходящо е да бъде какао на прах, натрошени ядки, кокосови стърготини и др.