Рецепти с бадемов тахан | Бутер тарт с бадемов тахан и черен шоколад

Бутер тарт с бадемов тахан Theia's Tahini и черен шоколад

Бутер тарт с бадемов тахан и черен шоколад

4 порции          35 минути

Бадемовият тахан Theia’s Tahini е направен от български бадемови ядки, внимателно отгледани в районите на Плевен и Добрич. И преди сме казвали, че бадемът е „умна“ ядка, поради богатото съдържание на калций, фосфор, витамини от група B и витамин Е.

Съставки

1 лист бутер тесто
3 супени лъжици бадемов тахан Theia’s Tahini
50 гр черен шоколад
2 супени лъжици натрошени бадеми или бадемово брашно

Приготвяне на бутер тарт с бадемов тахан

Обичате ли да похапвате лесни и бързи рецепти? И бадемов тахан? Добавяме още една към поредицата от рецепти с бадемов тахан! Споделете вкусния си шедьовър с близките и запомнете – съвсем скоро ще Ви помолят да направите отново!

Стъпки:

  1. От листа бутер тесто, с помощта на чиния, изрежете два кръга с еднаква големина.
  2. В една купа разбъркайте хубаво бадемовия тахан, натрошения шоколад и бадемовото брашно (или натрошените бадеми).
  3. Сега намажете с цялата смес единия кръг от тесто. С другия кръг захлупете намазаният и така ще получите една голяма равиола. С помощта на вилица, направете цяла обиколка на вашия тарт, като с леко натискане защипвате двата кръга.
  4. Направете няколко прореза в горната част на тарта, движейки ножа от центъра към края на кръга. Така той ще може да “диша” докато се готви и ще е хубаво декориран като се изпече.
  5. Печете при температура от 170 градуса за около 25мин.