Тази рецепта макар и лесна за изпълнение, отнема малко повече време, тъй като направата на малките курабийки си е пипкава работa. Това, което е сигурно обаче е крайният резултат- вкусни, полезни и хранителни бисквитки, които за разлика от тези от магазина са по-хранителни и богати на ценни микронутриенти. Идеални са като добавка към сутрешната ви зърнена закуска.
А ето ги и необходимите продукти: 
- 80г бадемово брашно
- 100г лешниково брашно
- 1/2 ч.л. Сол
- Ванилия
- 70г кленов сироп (може и малко повече)
- 80г лешников тахан
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
1. Смесете мокрите съставки със сухите.
2. Разбъркайте добре, докато не получите лепкава смес.
3. Направете съвсем малки топченца (ще отнеме доста време и нерви, затова си вземете помощници 🙂 )
4. Изпечете за 15 минути на 160-170С без вентилатор, като редовно проверявате да не загорят.
5. Изчакайте да изстине и съхранявайте зърнената закуска в буркан с капак, за да се затвори хубаво.