Cookie crisp рецепта за зърнена закуска - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Cookie crisp рецепта за зърнена закуска

30 минути          20-30 броя

В няколко реда по-долу споделяме с вас рецепта за зърнена закуска, която е хранителна и богата на микронутриенти. Рецептата изготви за нас специално бъдещият клиничен диетолог- Кристина Вавура.

   Необходими продукти

 

 

  • 80г бадемово брашно
  • 100г лешниково брашно
  • 1/2 ч.л. Сол
  • Ванилия
  • 70г кленов сироп (може и малко повече)
  • 80г лешников тахан
  • 1 яйце
Тази рецепта макар и лесна за изпълнение, отнема малко повече време, тъй като направата на малките курабийки си е пипкава работa. Това, което е сигурно обаче е крайният резултат- вкусни, полезни и хранителни бисквитки, които за разлика от тези от магазина са по-хранителни и богати на ценни микронутриенти. Идеални са като добавка към сутрешната ви зърнена закуска.

А ето ги и необходимите продукти:

  • 80г бадемово брашно
  • 100г лешниково брашно
  • 1/2 ч.л. Сол
  • Ванилия
  • 70г кленов сироп (може и малко повече)
  • 80г лешников тахан
  • 1 яйце

 

Начин на приготвяне:

1. Смесете мокрите съставки със сухите.
2. Разбъркайте добре, докато не получите лепкава смес.
3. Направете съвсем малки топченца (ще отнеме доста време и нерви, затова си вземете помощници 🙂 )
4. Изпечете за 15 минути на 160-170С без вентилатор, като редовно проверявате да не загорят.
5. Изчакайте да изстине и съхранявайте зърнената закуска в буркан с капак, за да се затвори хубаво.