5 минути 4 порции
Сладкишът съдържа съвсем малко въглехидрати, а същевременно е богат на фибри и белтъчини. Преобладават главно ненаситени мастни киселини.
Подготвихме лесна и бърза рецепта за десерт с лешников тахан, който е подходящ за сервиране със сезонни плодове, в нашия случай – боровинки, и всякакви ядки.
По желание се добавя канела, която се съчетава добре с крема. Не се притеснявайте да импровизирате с ядки и плодове според Вашия вкус.
Десертът може да се консумира веднага или до 4 дни като е необходимо да се съхранява в хладилник.
Сладкишът съдържа съвсем малко въглехидрати, а същевременно е богат на фибри и белтъчини. Преобладават главно ненаситени мастни киселини. Боровинките пък са прекрасен антиоксидант, което прави това сладко изкушение изключително полезно и подходящо за всяко меню.
Можете да използвате и сусамов тахан, но имайте предвид, че в този случай ще трябва да добавите повече мед или стевия като подсладител, за да се балансират вкусовете.