35минути 200-300грама
Споделяме с вас рецепта за вкусна и хрупкава домашна гранола, вдъхновена от Кристина Вавура- бъдещ клиничен диетолог и кулинарен любител.
Овесените ядки могат да се трансформират по толкова различни начини- от сладко ястие с овесени ядки до пикантно ризото.
Гранолата е едно от любимите ястия на много хора, което може да се приготви от овесени ядки и причината затова е неустомия сладък вкус и хрупкава текстура.
Има много различни съставки, които може да добавите във вашата гранола и затова може да я приготвяте по различен начин всеки път ( в зависимост от това с какви продукти разполагате в момента), но ето ги и съставките, които аз използвах за тази рецепта:
100 г овесени ядки
10-15мл какаово масло
100г бебешко пюре или намачкан банан/манго
30г сушени черни череши
30г натрошен пекан (или друга ядка)
20г тахан от кашу
А ето как може да приготвите вашата гранола в няколко стъпки: