Гранола - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Гранола

35минути          200-300грама

Споделяме с вас рецепта за вкусна и хрупкава домашна гранола, вдъхновена от Кристина Вавура- бъдещ клиничен диетолог и кулинарен любител.

Необходими продукти

  • 100 г овесени ядки
  • 10-15мл какаово масло
  • 100г бебешко пюре или намачкан банан/манго
  • 30г сушени черни череши
  • 30г натрошен пекан (или друга ядка)
  • 20г тахан от кашу

Начин за приготвяне на домашна хрупкава ГРАНОЛA

 

Овесените ядки могат да се трансформират по толкова различни начини- от сладко ястие с овесени ядки до пикантно ризото.

Гранолата е едно от любимите ястия на много хора, което може да се приготви от овесени ядки и причината затова е неустомия сладък вкус и  хрупкава текстура. 

Има много различни съставки, които може да добавите във вашата гранола и затова може да я приготвяте по различен начин всеки път ( в зависимост от това с какви продукти разполагате в момента), но ето ги и съставките, които аз използвах за тази рецепта:

100 г овесени ядки

10-15мл какаово масло

100г бебешко пюре или намачкан банан/манго

30г сушени черни череши

30г натрошен пекан (или друга ядка)

20г тахан от кашу

 

А ето как може да приготвите вашата гранола в няколко стъпки: 

  1. Смесете всички съставки и ги поставете върху хартия за печене.
  2. Загрейте фурната на 150 без вентилатор и разбърквайте  периодично докато постигнете тази хрупкава текстура. Отнема приблизително 30 минути.
  3. Извадете от фурната и оставете да се охлади преди да поставите гранолата в буркан.