Хляб от тахан от кашу без глутен | Theia's Tahini

Бърз и лесен хляб без глутен от тахан от кашу Theia's Tahini

Хляб от тахан от кашу

2ч. 45 минути          16 филии

Тази лесна за приготвяне рецепта има само 5 съставки и всичко „отива“ в кухненския блендер. Макар и според някои хора хлябът от кашу да е по-скоро кекс, ние го използваме като вкусен и полезен заместител на хляба. Опитайте и Вие тази рецепта.

Съставки

1ч.ч. тахан от кашу Theia’s Tahini

5бр. яйца

1с.л. ябълков оцет

1ч.л. сода

1/4ч.л. сол

Приготвяне на хляб от тахан от кашу

Напоследък често ни питат за „хляб от кашу“ и затова решихме да експериментираме. Получи се вкусно и доста засищащо, затова споделяме с Вас една супер лесна рецепта:

  1. В кухненския блендер или чопър смесете тахана от кашу с яйцата. Използвайте опцията „Пулсация“, докато двете съставки се смесят добре;
  2. Прибавете ябълковия оцет и отново блендирайте;
  3. Накрая се прибавят содата и солта като отново се блендира;
  4. Получената смес се прехвърля във форма за хляб;
  5. Печете 45мин. в предварително загрята до 180 градуса фурна.

Полученията хляб от тахан от кашу трябва да си „почине“ за около 2ч. По същия начин, но с добавяне на мед, може да се получи и козунак.

Любопитни сме да разберем дали този хляб ще се получи и с другите ни тахани, но това ще разберем съвсем скоро.