Отделете си 30 минути и изненадайте любим човек с тази бърза и лесна рецепта . Опитайте и се уверете сами в неустомия вкус на този лешников тарт, а ето и как може да ги го приготвите сами:
Начин на приготвяне:
-
- В блендер сложете бисквитите, брашното, лешниковия тахан, разтопеното кокосово масло, подсладителя и канелата.
- Трябва да придобие структура, подобна на тесто.
- Вземете кръгла тава с подвижно дъно.
- Притиснете “тестото” в тавичката, като сложите и нагоре по стените, за да стане като корито.

- Оставете във фризера, докато направите крема,
- Изсипете млеката в малка тенджерка заедно с царевичното брашно и сиропа от фурми.
- Смесете протеина с малко мляко и разбъркайте в отделен съд.
- Загрейте млеката и когато загреят, добавете и протеиновата смес.
- Добавете агар-агар и канела.
- Разбъркайте добре, за да се комбинират. Внимавайте да няма бучки.
- Сместа трябва да се сгъсти, а когато това стане, махнете от котлона и оставете да престои няколко минути.
- Извадете основата от фризера и изсипете пълнежа в охладената основа.
- Оставете тарта да изстине леко и прибирете в хладилника.