Лешников тарт с тахан - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Лешников тарт с тахан

30 минути          8-10 парчета

Лек, балансиран и в същото време супер вкусен десерт.  Рецептата изготви специално за нас- бъдещият клиничен диетолог Кристина Вавура. 

1

Продукти

За основата:

  • 100гр бисквитки без захар
  • 100гр овесено брашно (обикновени овесени ядки, смлени в блендер)
  • 40гр кокосово масло
  • 40гр лешников тахан
  • 3 с.л. кленов сироп/мед
  • 1 ч.л. канела

За крема:

  • 230мл кокосово мляко
  • 230мл пълномаслено кокосово мляко от кенче
  • 25г шоколадов протеин на праг
  • 60мл сироп от фурми/кленов сироп/друг подсладител по избор
  • 3 с.л. царевично брашно
  • 1,5 с.л. агар-агар
  • 1 ч.л. канела

Отделете си 30 минути и изненадайте любим човек с тази бърза и лесна рецепта . Опитайте и се уверете сами в неустомия вкус на този лешников тарт, а ето и как може да ги го приготвите сами:

Начин на приготвяне:

    1. В блендер сложете бисквитите, брашното, лешниковия тахан, разтопеното кокосово масло, подсладителя и канелата.
    2. Трябва да придобие структура, подобна на тесто.
    3. Вземете кръгла тава с подвижно дъно.
    4. Притиснете “тестото” в тавичката, като сложите и нагоре по стените, за да стане като корито.
    5. Оставете във фризера, докато направите крема,
    6. Изсипете млеката в малка тенджерка заедно с царевичното брашно и сиропа от фурми.
    7. Смесете протеина с малко мляко и разбъркайте в отделен съд.
    8. Загрейте млеката и когато загреят, добавете и протеиновата смес.
    9. Добавете агар-агар и канела.
    10. Разбъркайте добре, за да се комбинират. Внимавайте да няма бучки.
    11. Сместа трябва да се сгъсти, а когато това стане, махнете от котлона и оставете да престои няколко минути.
    12. Извадете основата от фризера и изсипете пълнежа в охладената основа.
    13. Оставете тарта да изстине леко и прибирете в хладилника.
en English
X