15минути 1 порция
Сладки хрупкави моркови, тръпчива глазура от гръцки йогурт, фин вкус на ванилия и пълнеж от орехов тахан- може да ви звучи налудничаво, но тази комбинация направо взривява сетивата.
Рецептата сътвори Кристина Вавура-бъдещ клиничен диетолог и вуртуоз в здравословната и полезна кухня.
Морковената торта или кейк е един от любимите десерти на всички през пролетта ( а и не само), а ето един лесен и бърз начин да превърнете този десерт в лесна закуска, тъй като всички знаем колко е важна закуската. А за още по-неустоим вкус, го комбинираме с орехов тахан.
А ето ги и необходимите съставки:
В малък тиган, поставете овесените ядки, бадемовото мляко, морковите и меда. Включете на слаб огън и гответе, докато сместа се сгъсти. След това, разбъркайте вътре протеина на прах, ореховия тахан и 20 грама от гръцкия йогурт.
Изсипете сместа в малка купа и оставете в хладлник да пристои до сутринта.
Сутринта, обърнете купата надолу върху чиния ( както правите с крем карамел например), за да се получи приятна овална форма.
Смесете 80г йогурт с подсладител и ванилова есенция и го сложете отгоре върху десерта (като глазура). Настържете още малко моркови за украса, счукани орехи и залейте с орехов тахан.
Bon appetite??