Морковено-орехов десерт с овесени ядки - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Морковено-орехов десерт с овесени ядки

15минути         1 порция

Сладки хрупкави моркови, тръпчива глазура от гръцки йогурт, фин вкус на ванилия и пълнеж от орехов тахан- може да ви звучи налудничаво, но тази комбинация направо взривява сетивата.

Рецептата сътвори Кристина Вавура-бъдещ клиничен диетолог и  вуртуоз в здравословната и полезна кухня.

Продукти

 

  • 30г настъргани моркови
  • 180мл неподсладено бадемово мляко
  • 6г протеин на прах (с вкус ванилия)
  • 100г гръцки йогурт
  • 40г овесени ядки
  • 1-2 с.л. мед
  • 1 с.л. орехов тахан 

Приготвяне на морковено-орехов десерт: 

 

Морковената торта или кейк е един от любимите десерти на всички през пролетта ( а и не само), а ето един лесен и бърз начин да превърнете този десерт в лесна закуска, тъй като всички знаем колко е важна закуската. А за още по-неустоим вкус, го комбинираме с орехов тахан.

 

А ето ги и необходимите съставки: 

  • 30г настъргани моркови
  • 180мл неподсладено бадемово мляко
  • 6г протеин на прах (с вкус ванилия)
  • 100г гръцки йогурт
  • 40г овесени ядки
  • 1-2 с.л. мед
  • 1 с.л. орехов тахан 

 

В малък тиган, поставете овесените ядки, бадемовото мляко, морковите и меда. Включете на слаб огън и гответе, докато сместа се сгъсти. След това, разбъркайте вътре протеина на прах, ореховия тахан и 20 грама от гръцкия йогурт. 

Изсипете сместа в малка купа и оставете в хладлник да пристои до сутринта. 

Сутринта, обърнете купата надолу върху чиния ( както правите с крем карамел например), за да се получи приятна овална форма. 

Смесете 80г йогурт с подсладител и ванилова есенция и го сложете отгоре върху десерта (като глазура). Настържете още малко моркови за украса, счукани орехи и залейте с орехов тахан. 

 

Bon appetite🙌🏼