Зимата е любимият ни сезон за приготвяне на сладки печива. Сгушени на топло пред камината с чаша горещо кафе или чай, тези меденки са перфектната добавка към съботната ни следобедна фика. (Фика (на шведски: fika, произношение: [фиика]) е традиция в Швеция за пиене на кафе, придружено от сладкиши и сандвичи.) Рецептата не е трудна, а резултатът е зашеметяващ. Препоръчваме ви да я изпробвате ВЕДНАГА!
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната на 180С с вентилатор.

- Направете тестото, като смесите всички съставки.
- Намаслете ръцете си и направете малки топчета.
- Леко притиснете всяко топче върху хартия за печене, така че да се получи форма, подобна на 1/2 френски макарони.
- Наредете топчетата на 1-2см разстояние.
- Изпечете топчетата.
- Издълбайте ги, докато са топли, защото после не става.
- Трохите от издълбаването се смесват с орехите, тахана, маслото и затопленото мляко.
- С полученият крем пълните меденките и ги слепвате 2 по 2.
- Може да се направи и шоколадова глазура от 1 шоколад и 1-2 с.л. Кокосово масло. Потапяте меденките до половината
- Когато престоят стават по-вкусни и меки!