Паста с лапад и сусамов тахан - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Паста с лапад и сусамов тахан

30 минути         1 порция

В няколко реда по-долу споделяме с вас свежа и вкусна пролетна рецепта за паста с лапад и тахан. Рецептата изготви специално за нас- клиничният диетолог Кристина Вавура. 

1

Продукти

 

  • Съставки за една порция:
    • 40гр препечени макарони (или друга паста по избор)
    • 150 гр печурки
    • 100 гр тиквичка
    • Лапад
    • 40 гр доматен сос с рикота (домашен или готов)
    • 10 гр сусамов тахан
    • 50 гр сирене (меко или друго по избор)
    • Малко масло
    • Скилидка (или повече) чесън

 

Начин на приготвяне:

Метод:
1. Нарежете на ситно чесъна, гъбите и тиквичката.
2. Сварете макароните според указанието на опаковката.
3. В тиган, задушете чесъна с печурките и малко масло, докато омекнат хубаво гъбите.
4. Добавете и тиквичките и оставете да се сготвят. Може да се наложи да добавите малко вода (или от тази, в която са се варили макароните).
5. След като сметнете, че зеленчуците са готови, добавете измития и ситно нарязан лапад. Ако нямате лапад, може и спанак или пропуснете.
6. Добавете и изцедените макарони.
7. През цялото време бъркайте, за да не загори.
8. Добавете и доматения сос, сиренето и сусамовия тахан и смесете до получаването на хубава консистенция.
9. Може да сервирате с още малко сирене отгоре, по желание.

 

en English
X