Протеинов пудинг с лешников тахан - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Протеинов пудинг с лешников тахан

15минути          1-2 порции

 Рецептата за тази лесна, вкусна и балансирана закуска ни предостави  Кристина Вавура– бъдещ клиничен диетолог и  вуртуоз в здравословната и полезна кухня.

Необходими продукти

  • 40г овесени ядки
  • 40г бебешка каша за лягане с вкус на ванилия ( аз използвах тази на @lidlbulgaria, тъй като тя не съдържа никаква добавена захар)
  • 4-6 капки стевия (може и друг подсладител)
  • 200мл прясно или ядково мляко (по избор) или вода
  • 6-7г агар-агар
  • 10г фъстъчено масло на прах
  • 2 с. л. ванилов протеин на прах
  • 2 с.л лешников тахан
  • 50г гръцки йогурт
  • мед
  • канела

Балансирана закуска с прости и комплексни (сложни) въглехидрати, полезни мазнини, протеин и важни макронутриенти (витамини, минерали и антиоксиданти).

 

Необходими съставки и начин на приготвяне:

 

  • 40г овесени ядки
  • 40г бебешка каша за лягане с вкус на ванилия ( аз използвах тази на @lidlbulgaria, тъй като тя не съдържа никаква добавена захар)
  • 4-6 капки стевия (може и друг подсладител)
  • 200мл прясно или ядково мляко (по избор) или вода

В малко тиганче, смесете горепосочените продукти. Гответе на средна температура като бъркате постоянно докато сместа се сгъсти (отнема около 2-3 минути).

Прибавете 6-7г агар-агар и бъркайте още 2-3 минути. Отстранете от котлона.

Разделете сместа на две и поставете в две отделни купички.                             

 

За слоя с фъстъченото масло:

Прибавете 10г фъстъчено масло на прах в една от купичките и 1 супена лъжица лешников тахан.

 

За ваниловия слой:

Добавете 2 супени лъжици ванилов протеин на прах към сместа във втората купичка.

 

След това вземете малка купичка и я покрийте с лист фолио (може да погледнете и видеото на профила ни в Instagram). Изсипете сместа с фъстъченото масло първо. След това сложете 1 лъжица лешников тахан ( да се получи като точен център) и отгоре ваниловия слой. Оставете в хладилник да престои за през нощта.

На сутринта, смесете гръцки йогурт, мед и канела. Обърнете пудинга на обратно върху чиния, отгоре сложете йогурта, ягоди и допълнително тахан, ако желаете/.

Да ви е сладко!