15минути 1-2 порции
Рецептата за тази лесна, вкусна и балансирана закуска ни предостави Кристина Вавура– бъдещ клиничен диетолог и вуртуоз в здравословната и полезна кухня.
Балансирана закуска с прости и комплексни (сложни) въглехидрати, полезни мазнини, протеин и важни макронутриенти (витамини, минерали и антиоксиданти).
В малко тиганче, смесете горепосочените продукти. Гответе на средна температура като бъркате постоянно докато сместа се сгъсти (отнема около 2-3 минути).
Прибавете 6-7г агар-агар и бъркайте още 2-3 минути. Отстранете от котлона.
Разделете сместа на две и поставете в две отделни купички.
За слоя с фъстъченото масло:
Прибавете 10г фъстъчено масло на прах в една от купичките и 1 супена лъжица лешников тахан.
За ваниловия слой:
Добавете 2 супени лъжици ванилов протеин на прах към сместа във втората купичка.
След това вземете малка купичка и я покрийте с лист фолио (може да погледнете и видеото на профила ни в Instagram). Изсипете сместа с фъстъченото масло първо. След това сложете 1 лъжица лешников тахан ( да се получи като точен център) и отгоре ваниловия слой. Оставете в хладилник да престои за през нощта.
На сутринта, смесете гръцки йогурт, мед и канела. Обърнете пудинга на обратно върху чиния, отгоре сложете йогурта, ягоди и допълнително тахан, ако желаете/.
Да ви е сладко!