Протеиново брауни с дъх на Ferrero Rocher - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Протеиново брауни с дъх на Ferrero Rocher

75 минути          6 порции

За да бъдем напълно честни с вас, ние искахме да ви представим една по-здравословна версия на бонбоните Фереро и така се появи идеята за браунитo, която сътвори за всички нас бъдещият клиничен диетолог и виртуоз в здравословната кухня- Кристина Вавура!

Необходими продукти

 

За домашната нутела

  • 1 ч.ч. лешников тахан
  • 1 ½ с.л. какао на прах (неподсладено)
  • ¼ ч.ч. мед/ сироп от фурми/ сироп от агаве / кленов сироп

 

За браунито

  • 1/2 ч.ч. (128г) Домашно приготвена нутела
  • 15г брашно от елда
  • 50г мед
  • 45г протеин на прах с вкус шоколад
  • 30г лешници
  • 1 яйце
  • 20г гръцки йогурт
  • Бакпулвер/сода
  • Топинг по избор

Това брауни има точно вкуса  на Ferrero Rocher! А рецептата за него се състои от няколко съставки и  НИКАКВА рафинирана захар!… Също така браунито има високо съдържание на протеин, затова е перфектният снак и за след тренировка.

Домашна Nutella? Как?

Дефиницията за здравословно и полезно е различна при всеки, което е и напълно нормално. Но ето как да си приготвите ваша версия на течния шоколад, която в същото време е и по-натурална. Ще са ви необходими:

  • 1 ч.ч. лешников тахан
  • 1 ½ с.л. какао на прах (неподсладено)
  • ¼ ч.ч. мед/ сироп от фурми/ сироп от агаве/ кленов сироп ( подсладителят е по ваш избор)

В блендер смелете всички съставки на висока скорост, докато достигнете гладка, гъста и хомогенна смес.

 

А сега да преминем и към рецептата за протеиновото брауни:

Ако сте смятали, че приготвянето на брауни е сложен процес-спокойно, точно обратното е! Всичко, което трябва да направите е да блендирате съставките и после да изпечете сместа!

Списък с необходимите продукти:

  • 1/2 ч.ч. (128г) Домашно приготвена нутела
  • 15г брашно от елда
  • 50г мед
  • 45г протеин на прах с вкус шоколад
  • 30г лешници
  • 1 яйце
  • 20г гръцки йогурт
  • Бакпулвер/ сода
  • Топинг по избор

 

Начин на приготвяне:

  1. Поставете във форма за печене хартия за печене и оставете настрани.
  2. В блендера добавете домашната нутела, меда и лешниците.
  3. Смелете съставките докато се получи гладна смес.
  4. Ако сместа ви е прекалено ронлива, може да се наложи да добавите някаква течност (вода или мляко) докато сместа ви стане гладка и стегната.
  5. В малка купичка изсипете бакпулвера/содата и гръцкия йогурт и разбъркайте докато се активира бакпулвера.
  6. След това извадете ножовете от блендера, добавете яйцето и продължете да бъркате с вилица( знам, че е трудно, но ще се справите!)
  7. Когато сместа ви стане гладка, добавете йогурта със содата. Размесването ще става все по-лесно..
  8. Накрая, изсипете сместа в предварително приготвената форма за печене и поставете цели лешници вътре.
  9. Печете около 45 минути, но следете да не изгорите браунито отгоре.
  10. Сервирайте с тахан/мед като топинг и гръцки йогурт. За разкош, аз добавих и малко къпини, но това е избирателно.