Шоколадови донъти - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Шоколадови донъти

(с лешников тахан)

 150 минути          3-4 броя

Кристина Вавура, бъдещият клиничен диетолог и кулинарен виртуоз, ни е приготвила поредната вкусна, здравословна и много балансирана рецепта за закуска.

Пригответе това сладко изкушение и  го консумирайте с наслада и удоволствие.

     Продукти

 

      За донътите:

 

  • 120г мляко от лешник
  • 10г пукана киноа
  • 5г висококачествен желатин/агар-агар
  • 15г растителен протеин на прах, шоколад
  • 5г какао
  • Подсладител по желание
  • 10г лешников тахан

        За топинга:

 

  • 100г йогурт по избор
  • 1 малка ябълка
  • 20г гранола
  • Канела

Метод на приготвяне:

 

  1. В малък шейкър добавете млякото и протеина, за да се смесят добре.  
  2. След това ги сложете в малка тенджерка, където да се загреят.
  3. Добавете тахана, какаото и подсладителя.
  4. В отделна чашка сложете 1 ч.л. желатин в студена вода, за да се активира.
  5. Междувременно бъркайте сместа в тенджерката.
  6. След това смесете желатина със сместта и добавете пуканата киноа.
  7. Вземете си силиконови формички за донъти и изсипете получената смес в тях.
  8. Оставете в хладилика за минимум 2 часа, за да стегнат. Аз ги приготвих вечерта, за да имам готова закуска на следващия ден.
  9. Когато решите да закусвате, вземете подходяща чиния, на чието дъно да сложите йогурта.
  10. След това извадете “донътите” от формичките и подредете.
  11. Нарежете ябълката и поръсете с гранола. Може да използвате каквото имате гранола или да си направите сами такава с тахан от кашу: https://tahini.bg/recipes/granola-s-tahan-ot-kashu/