20 минути 5 порции по 3бр.
Хора, които ядат ядките 5 пъти в седмицата, намаляват с до 50% риска от сърдечен удар. Високото съдържание на витамин Е действа като антиоксидант и намалява уязвимостта към сърдечни болести.
Бадемите премахват и „лошия“ холестерол. Те са добър източник на мононаситени и полинаситени мазнини.
Великден отмина, но ние продължаваме да си хапваме вкусотии! С новата партида тахан решихме да си направим сладки с бадемов тахан, които са бързи, лесни и не изискват огромни кулинарни умения.
Бадемите премахват „лошия“ холестерол. Те са добър източник на мононаситени и полинаситени мазнини. Наричани са още “умни”, наред с орехите, защото подпомагат мозъчната активност.
Ето как да приготвите вкъщи сладки с бадемов тахан:
След като опечете сладките “бадемки”, оставете на стайна температура да се поохладят. Сервирайте с прясно изцеден плодов сок. Портокалът или други цитруси са подходящи за баланс на вкусовете.
Добър апетит!