Сладки бадемки с бадемов тахан | Theia's Tahini

сладки с бадемов тахан

Сладки с бадемов тахан

20 минути          5 порции по 3бр.

Хора, които ядат ядките 5 пъти в седмицата, намаляват с до 50% риска от сърдечен удар. Високото съдържание на витамин Е действа като антиоксидант и намалява уязвимостта към сърдечни болести.

Бадемите премахват и „лошия“ холестерол. Те са добър източник на мононаситени и полинаситени мазнини.

Продукти

4-5с.л. бадемов тахан Theia’s Tahini

60гр. краве масло

шепа сурови бадеми

1/2 чаша кафява захар

щипка бакпулвер

1 пакетче ванилия

1ч.ч. брашно (70% лимецово и 30% бяло)

ПРИГОТВЯНЕ НА СЛАДКИ С БАДЕМОВ ТАХАН

Великден отмина, но ние продължаваме да си хапваме вкусотии! С новата партида тахан решихме да си направим сладки с бадемов тахан, които са бързи, лесни и не изискват огромни кулинарни умения.

Бадемите премахват „лошия“ холестерол. Те са добър източник на мононаситени и полинаситени мазнини. Наричани са още „умни“, наред с орехите, защото подпомагат мозъчната активност.

Ето как да приготвите вкъщи сладки с бадемов тахан:

  1. Брашното се пресява заедно с бакпулвера;
  2. Добавят се ванилията и натрошениете бадеми;
  3. С миксер в друг съд се разбъркват маслото със захарта за около 4мин. Добре е маслото да е разтопено;
  4. Към маслото и захарта се добавя бадемовият тахан и се бърка за още 1мин.;
  5. Двете смеси се събират в един съд и се омесват на ръце. Получава се ронливо тесто;
  6. Печем за не повече от 12мин. на 180градуса (без вентилатор). Използвайте хартия за печене.

След като опечете сладките „бадемки“, оставете на стайна температура да се поохладят. Сервирайте с прясно изцеден плодов сок. Портокалът или други цитруси са подходящи за баланс на вкусовете.

Добър апетит!