Солен чийзкейк с бадемов тахан - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Солен чийзкейк с бадемов тахан

60 минути          8 парчета

Блеснете като домакини и изненадайте вашите гости с тази рецепта за солен чийзкеийк. Авторската рецепта любезно ни предостави клиничният диетолог Кристина Вавура. 

1

Продукти

  • 35гр бадемов тахан
  • 120гр крекери със сусам или други по избор
  • 30гр масло (гхии)
  • 25гр оризовки с чиа
  • 200гр (light) крема сирене
  • 200гр цедено мляко
  • пресен спанак
  • подправки- умами, сол

Метод на приготвяне:

 

  1. Блиндирайте бадемовия тахан, разтопеното масло, крекерите и оризовките, докато не се получи гъста лепкава смес.
  2. Пригответе си форма за чийзкейк (с махащи се страни).
  3. Сложете фолио/хартия на дъното и разпределете основата на кейка, като натискате отгоре, за да се получи плътно притиснато.
  4. Сложете формата във фризера.
  5. Измийте си блендера и добавете съставките за крема- крема сиренето, цеденото мляко, умами подправката, малко сол на вкус (и по желание други подправки). Правила съм го със сушени домати и също става страхотно.
  6. Извадете формата от фризера.
  7. Разпределете половината крем, а другата половина блиндирайте с пресния спанак, за да стане зелено.
  8. Разпределете и зеления крем отгоре.
  9. Оставете да стегне във фризера за около 30 минути/1 час, а след това в хладилника.
en English
X