Омръзна ви от нашите рецепти за сладки печива и десерти. Ето тази рецепта за бърз, лесен и здравословен обяд е точно това разнообразие, което търсите. Защото рецептите с тахан не са само сладки 🙂 А ето и как да си я приготвите в 8 кратки стъпки:
Метод:
1. Изпечете тиквичката и сладкия картоф във фолио във фурната на около 160 градуса без вентилатор за близо 40 минути.
2. В малка тенджерка, задушете лука и чесъна с подправки и добавете бульона или мисо супата.
3. Оставете да поври, докато се сготвят лука и чесъна.
4. В блендер, добавете супата и бавно изпечените зеленчуци.
5. Блендирайте.
6. Добавете и тахана и отново блендирайте.
7. Опитайте супата и ако няма нужда от още подправки, върнете в тенджерката, за да може да се стопли отново.
8. Сервирайте със сурово тиквено семе, по желание. Може и малко зехтин.