Сурова торта с киноа и тахан от кашу - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Сурова торта с киноа и тахан от кашу

20 минути          1 брой

Лека и фина текстура, ненаситен сладък вкус и неустоима визия- това е поредният нискокалоричен и балансиран десерт, приготвен специално за нас от бъдещия клиничен диетолог и виртуоз в здравословната кухня-Кристина Вавура.

Необходими продукти

 

* 20г кокосово брашно
* 10г разпукана киноа @dm_bulgaria
* 15g тахан от кашу Theia`s Tahini
* 1 с.л. мед
* 70г крема сирене (light)
* 5г висококачествен телешки желатин/ агар-агар
* 10-12г какао на прах
* допълнително подсладител при нужда
* малини и боровинки

Приготвяне на сурова торта с киноа и тахан от кашу

?? Тук може да откриете информация за някои от хранителните вещества на тази рецепта:

Колагенът може да допринесе за възстановяването на тъканите и хрущялите, както и на състоянието на червата. Още повече, в съчетание с витамин Ц се засилва синтеза на колаген, което може да доведе до по-бързо възстановяване на костите ( след някаква фрактура например) и да подобри състоянието на сухожилията, връзките и мускулното здраве. (DePhillipo et al. 2018).

Мононаситените мастни киселини спомагат за поддръжката на нивото „добрия“ (HDL) холестерол и за намаляването на „лошия“ (LDL) холестерол в същото време.(NHS 2020).

Антиоксидантите работят срещу освобождаването на свободните радикали ( молекули, произведени от тялото в резултат на определено вътрешно и екологично напрежение) като предотвратяват или забавят вредата, която те причиняват. Свободните радикали водят до оксидативен стрес, който се свързва със сърдечни проблеми, рак, респираторни болести, имунни дефицити и други. (Ware 2018).

________________
?Необходими съставки:         
* 20г кокосово брашно
* 10г разпукана киноа @dm_bulgaria
* 15g тахан от кашу Theia`s Tahini
* 1 с.л. мед
* 70г крема сирене (light)
* 5г висококачествен телешки желатин/ агар-агар
* 10-12г какао на прах
* допълнително подсладител при нужда
* малини и боровинки

 

Метод на приготвяне:

 

1. Направете основата като смесите кокосовото брашно, напуканата киноа, меда и тахана. Може да добавите и канела по желание.
2. След това вземете подходящ съд и притиснете основата добре. Оставете в хладилник докато приготвяте крема.
3. В малко тиганче смесете крема сиренето, какаото на прах и подсладителя по избор. Може да добавите и малко мляко, ако сместа е прекалено гъста.
4. В същото време пригответе желатина в студена вода и го добавете към горещия крем.
5. Изсипете крема върху основата и оставете тортата да престои в хладилник за през нощта.
6. На сутринта украсете с плодове по желание и се насладете на малката си тортичка <3

en English
X