Сурови блондита - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Сурови Блондита

30 минути         3-4 броя

Хапва ви се нещо вкусно, сладко и здравословно ястие-отделете си 30 минути и си пригответе тези неустоимо вкусни сурови блондита с лешников или орехов тахан.

Рецептата изготви специално за нас Кристина Вавура– бъдещ клиничен диетолог и виртуоз в кулинарията!

         Продукти

 

  • 50г овесено брашно
  • 28г кокосово брашно
  • 15г  протеин на прах (с вкус на шоколад)
  • 45г мед
  • 15мл кокосово масло
  • 160г тахан от орехи/лешници
  • 15 мл мед
  • 40г черен шоколад
  • 45мл мляко

Есента е типичният сезон за печива, сладки и солени (било то и сурови) десерти. Постепенно започваме да прекарваме все повече време вкъщи, сгушени на топло пред камината с чаша кафе или горещ шоколад. Стремим се да ви представяме различни здравословни рецепти, с които да разнообразявате малко по-сивите ноемврийски дни. Насладете се на този чуден десерт и го споделете с приятна компания.

 

А ето ги и необходимите съставки:

  • 50г овесено брашно
  • 28г кокосово брашно
  • 15г растителен протеин на прах с вкус на шоколад
  • 45г мед
  • 15мл кокосово масло, разтопено
  • 160г тахан от орехи/лешници
  • 15мл мед
  • 40г черен шоколад
  • 45мл мляко по избор (най-хубаво става с пълномаслено мляко или кокосово мляко от кенче)

Метод на приготвяне:

  1. В купа смесете овесеното и кокосовото брашно, заедно с протеина на прах. Добавете меда, който е препоръчително да е течен.
  2. След това добавете и разтопеното кокосово масло.
  3. Разбърквайте, докато се смесят добре и и се получи консистенцията на меко тесто.
  4. Вземете си подходяща форма, но ви препоръчвам да сложите и хартиени формички, за да може да извадите блондидата по-лесно.
  5. Разпределете равномерно “тестената” смес във формите и притиснете хубаво. Сложете във фризера, докато приготвяте и останалите слоеве.
  6. Вземете си друга купа и добавете тахана и меда. Бъркайте усилено, докато не се получи лепкава смес. Може да използвате и блендер, ако ви е по-лесно.
  7. Извадете от фризера формичките и разпределете равномерно и тахановия слой.
  8. След това върнете във фризера, докато приготвяте шоколадовия ганаш.
  9. В малко джезве или тенджерка добавете млякото, което сте избрали, както и тъмния шоколад.
  10. Бъркайте непрекъснато, за да не загори.
  11. Извадете от фризера формата и залейте с ганаша.
  12. Върнете в хладилника и охладете добре преди да извадите блондитата.