Малини, вино, тахан = неочаквано добра комбинация. Тази изпитана рецепта може да спечели сърцето и “корема” и на най-големия НЕромантик. Този десерт е подходящ както за завършек на една романтична вечер, така и за сладко и добро утро.
Начин на приготвяне:
- В блендер, сложете оризовките, меда и тахана от кашу. Блендирайте, докато не се смелят съставките.

- Вземете си форма за торта- такава с подвижно дъно.
- Изсипете основата на дъното и притиснете отгоре хубаво, за да се “залепи” за дъното.
- Сложете във фризера, докато приготвяте останалите слоеве.
- Вземете си малка тенджера и добавете сладкото, чиата и червеното вино.
- Оставете до покъкри малко, като през това време приготвите желатина спрямо инструкциите му за употреба.
- Смесете желатина със сладкото и разбъркайте, докато не се разтвори.
- Оставете 3-4 с.л. от тази смес настрани.
- Вземете формата от фризера и изсипете сместа с вино върху основата.
- Върнете в хладилника.
- Докато стяга втория слой, пригответе крема, като смесите всички съставки заедно, включително и остатъка от сместа с виното и сладкото.
- Пригответе желатина отново спрямо инструкциите за употреба на опаковката.
- Смесете го с крема.
- Проверете дали втория слой на тортата е стегнал. Ако е стегнал, изсипете и крема.
- Оставете в хладилник да пренощува.
- На следващия ден, декорирайте според вашите предпочитания.