Торта с червено вино и малиново сладко - Tahini.bg е място за натурални тахани, козметика и продукти

Торта с червено вино и малиново сладко

60 минути          8-10 парчета

В няколко реда по-долу споделяме с вас рецепта, подходяща за най-романтичната вечер или най-сладката сутрин. Рецептата изготви специално за нас- бъдещият клиничен диетолог Кристина Вавура. 

1

Продукти

 

За основата:

  • 50г оризовки
  • 30г тахан от кашу
  • 2 с.л. мед

За сладкото:

  • 100г домашно сладко от малини
  • 2 с.л. чиа
  • 1/2 чаша червено вино
  • Желатин или агар-агар

За крема:

  • Малко остатък от сместа с виното
  • 200г цедено мляко
  • 200г крема сирене
  • 25г ванилов протеин на прах
  • 10г желатин или агар-агар
  • 3 с.л. еритритол (може да добавите и още, ако мислите, че има нужда от още подслаждане)

Малини, вино, тахан = неочаквано добра комбинация. Тази изпитана рецепта може да спечели сърцето и “корема” и на най-големия НЕромантик. Този десерт е подходящ както за завършек на една романтична вечер, така и за сладко и добро утро.

Начин на приготвяне:

  1. В блендер, сложете оризовките, меда и тахана от кашу. Блендирайте, докато не се смелят съставките.
  2. Вземете си форма за торта- такава с подвижно дъно.
  3. Изсипете основата на дъното и притиснете отгоре хубаво, за да се “залепи” за дъното.
  4. Сложете във фризера, докато приготвяте останалите слоеве.
  5. Вземете си малка тенджера и добавете сладкото, чиата и червеното вино.
  6. Оставете до покъкри малко, като през това време приготвите желатина спрямо инструкциите му за употреба.
  7. Смесете желатина със сладкото и разбъркайте, докато не се разтвори.
  8. Оставете 3-4 с.л. от тази смес настрани.
  9. Вземете формата от фризера и изсипете сместа с вино върху основата.
  10. Върнете в хладилника.
  11. Докато стяга втория слой, пригответе крема, като смесите всички съставки заедно, включително и остатъка от сместа с виното и сладкото.
  12. Пригответе желатина отново спрямо инструкциите за употреба на опаковката.
  13. Смесете го с крема.
  14. Проверете дали втория слой на тортата е стегнал. Ако е стегнал, изсипете и крема.
  15. Оставете в хладилник да пренощува.
  16. На следващия ден, декорирайте според вашите предпочитания.