C5683A0A-3E23-4DE0-A67E-72A2F1BB4977

Торта с червено вино и малиново сладко

60 минути 8-10 парчета

 

В няколко реда по-долу споделяме с вас рецепта, подходяща за най-романтичната вечер или най-сладката сутрин. Рецептата изготви специално за нас- бъдещият клиничен диетолог Кристина Вавура.

Малини, вино, тахан = неочаквано добра комбинация. Тази изпитана рецепта може да спечели сърцето и “корема” и на най-големия НЕромантик. Този десерт е подходящ както за завършек на една романтична вечер, така и за сладко и добро утро.

 

Продукти

За основата:
50г оризовки
30г тахан от кашу
2 с.л. мед
За сладкото:
100г домашно сладко от малини
2 с.л. чиа
1/2 чаша червено вино
Желатин или агар-агар
За крема:
Малко остатък от сместа с виното
200г цедено мляко
200г крема сирене
25г ванилов протеин на прах
10г желатин или агар-агар
3 с.л. еритритол (може да добавите и още, ако мислите, че има нужда от още подслаждане)


Начин на приготвяне:
В блендер, сложете оризовките, меда и тахана от кашу. Блендирайте, докато не се смелят съставките.
Вземете си форма за торта- такава с подвижно дъно.
Изсипете основата на дъното и притиснете отгоре хубаво, за да се “залепи” за дъното.
Сложете във фризера, докато приготвяте останалите слоеве.
Вземете си малка тенджера и добавете сладкото, чиата и червеното вино.
Оставете до покъкри малко, като през това време приготвите желатина спрямо инструкциите му за употреба.
Смесете желатина със сладкото и разбъркайте, докато не се разтвори.
Оставете 3-4 с.л. от тази смес настрани.
Вземете формата от фризера и изсипете сместа с вино върху основата.
Върнете в хладилника.
Докато стяга втория слой, пригответе крема, като смесите всички съставки заедно, включително и остатъка от сместа с виното и сладкото.
Пригответе желатина отново спрямо инструкциите за употреба на опаковката.
Смесете го с крема.
Проверете дали втория слой на тортата е стегнал. Ако е стегнал, изсипете и крема.
Оставете в хладилник да пренощува.
На следващия ден, декорирайте според вашите предпочитания.

Comments are closed.