Брауни понички с лешников тахан

Брауни понички с лешников тахан

Брауни понички с лешников тахан представляват интересна и вкусна комбинация между два популярни десерта – брауни и понички. Тази рецепта обединява богатия шоколадов вкус на брауни с кремообразния и леко орехов аромат на лешниковия тахан. Ето някои основни характеристики и стъпки за приготвяне на този деликатесен сладкиш:

Необходими продукти:

  • 200 гр. лешниково брашно
  • 100 гр. нискомаслено какао
  • 130 гр. кокосова захар
  • 2 л. лешников тахан
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • 1 щипка сол
  • 3 яйца
  • 70 гр. разтопено кокосово масло
  • 100 мл. ядково мляко
  • 1 ч.л. ванилия
  • ½ ч.л. ябълков оцет

Приготвяне:

  • В отделна купа смесваме всички течни съставки до получаване на хомогенна смес. Бавно с разбъркване добавяме течната към сухата смес.
  • Загряваме фурната предварително на 180 градуса.
  • В голяма купа смесваме сухите съставки (бадемовото брашно, какаото, бакпулвера и солта).
  • Печем за около 30 мин.
  • Във форма за кекс, мъфини, понички и т.н.
  • Оставяме да се охладят и нападаме. 😊

Ето някои от ползите на лешниковия тахан:

  • Богат е на витамини: Е, Б1, Б6, Б9, К.
  • Богат е на минерали: магнезий, калий, мед, фосфор.
  • Голямо съдържание на фолиева киселина, което го прави желателен за бременни жени и кърмещи майки
  • Богат на белтъчини, фибри и ненаситени мастни киселни.
  • Без добавена захар, подсладители или емулгатори. Изцяло натурален продукт

Тази рецепта ни беше предоставена от @all_little_miracles. Ако Ви е харесало това предложение за Брауни понички с лешников тахан разгледайте и нашата кулинарна страница с много рецепти с тахан.

Comments are closed.