Брауни понички с лешников тахан представляват интересна и вкусна комбинация между два популярни десерта – брауни и понички. Тази рецепта обединява богатия шоколадов вкус на брауни с кремообразния и леко орехов аромат на лешниковия тахан. Ето някои основни характеристики и стъпки за приготвяне на този деликатесен сладкиш:
Необходими продукти:
- 200 гр. лешниково брашно
- 100 гр. нискомаслено какао
- 130 гр. кокосова захар
- 2 л. лешников тахан
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 щипка сол
- 3 яйца
- 70 гр. разтопено кокосово масло
- 100 мл. ядково мляко
- 1 ч.л. ванилия
- ½ ч.л. ябълков оцет

Приготвяне:
- В отделна купа смесваме всички течни съставки до получаване на хомогенна смес. Бавно с разбъркване добавяме течната към сухата смес.
- Загряваме фурната предварително на 180 градуса.
- В голяма купа смесваме сухите съставки (бадемовото брашно, какаото, бакпулвера и солта).
- Печем за около 30 мин.
- Във форма за кекс, мъфини, понички и т.н.
- Оставяме да се охладят и нападаме. 😊
Ето някои от ползите на лешниковия тахан:
- Богат е на витамини: Е, Б1, Б6, Б9, К.
- Богат е на минерали: магнезий, калий, мед, фосфор.
- Голямо съдържание на фолиева киселина, което го прави желателен за бременни жени и кърмещи майки
- Богат на белтъчини, фибри и ненаситени мастни киселни.
- Без добавена захар, подсладители или емулгатори. Изцяло натурален продукт
Тази рецепта ни беше предоставена от @all_little_miracles. Ако Ви е харесало това предложение за Брауни понички с лешников тахан разгледайте и нашата кулинарна страница с много рецепти с тахан.