5019C339-A46B-4716-A26B-94F93E2358D6

Есенна тиквена супа

60 минути 1 порция

Една богата на вкус и аромат, хранителна и апетитна супа. Клиничният диетолог Кристина Вавура отново ни представя нейна авторска рецепта, в която място намира и нашият тахан от тиквено семе.

Продукти

1 малък домат
6 скилидки чесън
200гр тиквичка или 1 малка
160гр тиква, нарязана
1 с.л. масло
10гр тахан от тиквено семе
Бульон, по желание

Аромат на печена тиква или печени кестени-даа това определено са вкусовете на есента. В тази авторска рецепта за супа от тиква и зеленчуци, таханът ни от тиквено семе намира своето приложение и обогатява невроятния вкус. Ястие подходящо за студените есенни вечери, което е здравословно, хранително и с много наситен аромат и вкус.
Необходими съставки за една порция:
1 малък домат
6 скилидки чесън
200гр тиквичка или 1 малка
160гр тиква, нарязана
1 с.л. масло
10гр тахан от тиквено семе
Бульон, по желание
Начин на приготвяне:

  1. В тавичка сложете нарязаните домати, тиквичка, тиква и чесън, заедно с маслото и подправки по избор. Аз сложих сол, червен пипер, кимион и куркума.
  2. Изпечете във фурна на 200 градуса без вентилатор като покриете тавичката с фолио, за да не изгорят заленчуците.
  3. След това блендирайте супата с тахана и бульон по желание.
Tags: No tags

Comments are closed.