кекс с малини и лешников тахан

Кекс с малини и лешников тахан

Този лек, свеж и летен кекс с малини и лешников тахан е абсолютно задължителен на вашата трапеза през летните месеци. Побързайте и се снабдете с пресни малини и се захващайте с приготвянето му.

Ползи и предимства на малините и лешниковия тахан

Малините са не само вкусни, но и изключително полезни. Те са богати на витамини C и E, които подпомагат имунната система и защитата на кожата. Малините съдържат и антиоксиданти, които помагат за борба със свободните радикали и предотвратяват стареенето на клетките. Освен това, те са добър източник на фибри, които подпомагат храносмилането и създават усещане за ситост.

Лешниковият тахан е друга суперхрана, която заслужава внимание. Той е източник на здравословни мазнини, протеини и фибри. Лешниковият тахан е богат на витамини E и B6, както и на минерали като магнезий, фосфор и цинк. Тези хранителни вещества са важни за здравето на сърцето, мозъка и костите. Лешниковият тахан също така съдържа антиоксиданти, които помагат за защита на клетките от увреждане и забавят процеса на стареене.

Време за приготвяне: 60 минути | Порции: 10-12 парчета

Необходими продукти

  • Яйца – 3 бр.
  • Захар – 1 ч.ч.
  • Кисело мляко – 1 кофичка
  • Брашно – 2 ч.ч.
  • Олио – 1 к.ч.
  • Малини – 200 г
  • Лешников тахан – 5 с.л.
  • Бакпулвер – 1 бр.
  • Ванилия – 2 бр.

Метод на приготвяне

  1. Разбийте яйцата и захарта много добре.
  2. Към тях добавете киселото мляко и олиото и разбивайте до получаване на хомогенна смес.
  3. Прибавете брашното, смесено с бакпулвера и ванилиите.
  4. Половината от готовата смес изсипете в тавичка, наредете малините и сложете лешниковия тахан.
  5. Отгоре залейте кекса с останалата част от сместа.
  6. Печете кекса с малини на 180 градуса до готовност.

Насладете се на този лек и ароматен кекс с малини и лешников тахан, който съчетава вкусни и полезни съставки за едно незабравимо кулинарно изживяване!

Ако Ви е харесало нашето предложение разгледайте и нашата кулинарна страница с много рецепти с тахан.

Tags: No tags

Comments are closed.