45 минути 4-6 порции
Представяме ви една рецепта за лека, кремообразна и хранителна супа с тахан от тиквени семки или сусамов тахан. Рецептата изготви за нас клиничният диетолог Кристина Вавура.
Продукти
150гр (сурово количество) червена леща
10-15гр масло (гхии)
1 голяма главичка лук
2 скилидки чесън
100-150мл прясно мляко по избор
1 малък картоф
подправки по избор (аз добавих сол, пипер, къри и червен пипер)
20гр сусамов тахан/тахан от тиквени семки.
вода или бульон
Метод на приготвяне:
Накиснете лещата предварително в купа с вода. Поне 4 часа.
Нарежете лука и чесъна.
Добавете масло в тенджерка и леко задушете лука, чесъна и подправките по избор.
Добавете водичка/бульон и лещата.
Нарежете си картофа и добавете и него.
Оставете да ври/къкри около 30 минути.
Блендирайте супата с тахана.
Добавете прясно мляко.
Сервирайте с тиквени семки по избор