30 минути 1 порция
В няколко реда по-долу споделяме с вас свежа и вкусна пролетна рецепта за паста с лапад и тахан. Рецептата изготви специално за нас- клиничният диетолог Кристина Вавура.
Продукти
Съставки за една порция:
40гр препечени макарони (или друга паста по избор)
150 гр печурки
100 гр тиквичка
Лапад
40 гр доматен сос с рикота (домашен или готов)
10 гр сусамов тахан
50 гр сирене (меко или друго по избор)
Малко масло
Скилидка (или повече) чесън
Метод:
- Нарежете на ситно чесъна, гъбите и тиквичката.
- Сварете макароните според указанието на опаковката.
- В тиган, задушете чесъна с печурките и малко масло, докато омекнат хубаво гъбите.
- Добавете и тиквичките и оставете да се сготвят. Може да се наложи да добавите малко вода (или от тази, в която са се варили макароните).
- След като сметнете, че зеленчуците са готови, добавете измития и ситно нарязан лапад. Ако нямате лапад, може и спанак или пропуснете.
- Добавете и изцедените макарони.
- През цялото време бъркайте, за да не загори.
- Добавете и доматения сос, сиренето и сусамовия тахан и смесете до получаването на хубава консистенция.
- Може да сервирате с още малко сирене отгоре, по желание.