202964168_238254474429026_4343301458647994951_n-600x771

Подсилване на имунната система

Подсилване на имунната система

С настъпването на есента и връщането на децата в училище и детската градина е време да помислим и как да подсилим имунитета им срещу настъпващите грипове и вируси. Децата в най-ранна възраст са най-уязвими и затова ние трябва да се погрижим за тяхната здрава и силна имунна система.

Многократно в нашия блог сме говорили за състава на сусамовия тахан и ползите от консумацията му, но нека още веднъж да си припомним някои от тях:

В основата си сусамовият тахан включва ненаситени мастни киселини, аскорбинова киселина, ретинол, токоферол, витамини от В-групата. От минералните- калций, фосфор, калий, както и магнезий.
Сред положителните му свойства се откроява способността на сусама да почиства кръвните канали от холестеролните отлагания. Също така нормализирането на кръвната захар, което е превенция срещу диабет.
Сусамовият тахан благоприятства и върху черния дроб. Той спомага за освобождаването от токсични вещества, затова сусам и масло на базата на него се дават на деца след лечение със силни антибиотици.
В състава на сусамовия тахан откриваме витамини от В-групата, които успокояват нервната система. Пиридоксинът обогатява мозъчните клетки с кислород и засилва умствената дейност.
Сусамът увеличава енергийните ресурси и насърчава бързото възстановяване след тежък ден. Препоръчва се за деца в предучилищна и училищна възраст за намаляване на натоварването върху нервната система и мозъка.
Днес сме решили да споделим с вас една лесна, бърза и много ефикасна рецепта за “имунобомба”, която е подходяща за малки и големи. Рецептата има благоприятно действие върху чревния тракт, стомаха, панкреаса и нервната ни система.

Рецептата е подходяща за приложение при деца със слаба физика и увеличени лимфни възли, също така при изтощаване на организма след прекарани инфекции и оперативни намеси.

В нашата “имунобомба” ще откриете само две съставки- сусамов тахан и мед. Смесете сусамовия тахан и меда в съотношение 1:1 или 1:2 в полза на меда и хапвайте по една лъжичка на гладно сутрин. Така може да бъдете сигурни,че подсилвате имунната си система и подготвяте тялото си срещу евентуални настинки и грипове.

Надяваме се да сме ви били полезни и не забравяйте, че цялото съдържание на този уебсайт, включително медицинското мнение и всяка друга свързана със здравето информация, е само с информационна цел и не трябва да се счита за конкретна диагноза или план за лечение.

Tags: No tags

Comments are closed.