20 минути 4 порции
Ако ви се иска да приготвите апетитно, здравословно и солено ястие с тахан, то това е рецептата за вас!
Рецептата изготви специално за нас Кристина Вавура– бъдещ клиничен диетолог и виртуоз в кулинарната кухня!
Необходими продукти
1 краставица
1/3 чаша маслини (наситнени)
3 с.л. натрошено сирене (фета)
1 печена чушка
1 голям домат или 200г чери домати
1 чаша нарязан айсберг
1/2 главичка ситно нарязан червен лук
200г (сухо тегло) паста по избор
За дресинга:
1-2 с.л. орехов тахан
3-4 с.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин
чесън на прах
сол на вкус
риган
Очаквате гости за вечеря или закъснявате с приготвянето на обяд- ето тази рецепта е идеалният спасителен вариант за бързо, лесно и балансирано ястие. Само пет лесни стъпки или 20 минути готвене ви делят от приготвянето на тази рецепта. , а ето ги и необходимите продукти:
1 краставица
1/3 чаша маслини (наситнени)
3 с.л. натрошено сирене (фета)
1 печена чушка
1 голям домат или 200г чери домати
1 чаша нарязан айсберг
1/2 главичка ситно нарязан червен лук
200г (сухо тегло) паста по избор
За дресинга:
1-2 с.л. орехов тахан
3-4 с.л. балсамов оцет
1 с.л. зехтин
чесън на прах
сол на вкус
риган
А ето го и начинът на приготвяне:
Сварете и подгответе пастата.
Нарежете на ситно зеленчуците за салатата в купа.
След това добавете сиренето и разбъркайте.
В малка купичка, забъркайте дресинга, смесвайки всички продукти заедно.
Разбъркайте салатата с пастата и соса и поръсете с риган.