(веган, без захар, без глутен – здравословна и ефектна закуска или десерт)
Ако търсиш оригинална идея за здравословен десерт с лешников тахан, това сладко суши от палачинки ще впечатли и най-капризните вкусове. Комбинацията от бананови палачинки, кремообразен лешников тахан и свежи плодове прави това веган изкушение не само вкусно, но и полезно.
Ползи от лешниковия тахан:
Лешниковият тахан е естествен източник на магнезий, витамин Е и здравословни мазнини. Освен че е вкусен, той подпомага добрата мозъчна функция и има благоприятен ефект върху сърцето и кожата.
Сладко суши от палачинки с лешников тахан и плодове
Съставки
- За банановите палачинки:
- 1 добре узрял банан
- 2/3 чаша безглутенови овесени ядки или овесено брашно
- 1/3 чаша растително мляко овесено, бадемово и т.н.
- 1 ч.л. бакпулвер
- Щипка канела (по желание)
- Кокосово масло (за тигана)
- За плънката:
- 2 –3 ч.л. лешников тахан
- 2 –3 с.л. веган крема сирене или кокосова сметана
- 3 –4 ягоди нарязани
- 1 киви нарязано на полумесеци
Начин на приготвяне
- Пасирай банана, овесените ядки, млякото, бакпулвера и канелата до гладка смес.
- Изпечи тънки палачинки в незалепващ тиган с малко кокосово масло.
- Остави ги да се охладят.
- Намажи с лешников тахан и веган крема сирене.
- Подреди нарязаните плодове по дължина в единия край.
- Завий на руло и охлади за 10–15 минути.
- Нарежи на малки „суши“ парченца и сервирай.
Бележки към рецептата / Съвети


Ако тази рецепта за Сладко суши от палачинки с лешников тахан и плодове Ви е харесала разгледай и другите ни рецепти с тахан на нашата кулинарна страница.
Качествен и 100% натурален лешников тахан можете да си закупите от нашия онлайн магазин!