Best-Calorie-Tracker-App-GettyImages-1281758391-2000-291269336384472aa8461d703eaa7dea-870x384

Използване на приложения за преброяване и следене на калориите

Използване на приложения за преброяване и следене на калориите

Много хора са успели да свалят килограми и да поддържат здравословен начин на живот чрез следене на калориите, които консумират.

Плюсове от използването на приложения за преброяване на калориите
Помагат ти да се храниш по-здравословно
Чрез използването на приложения за преброяване на калориите, които си набавяте от основните хранения, междинните хранения и всичко останало, което консумирате през деня, вие можете да идентифицирате модела си на хранене и да правите по-добри избори на храна.

Може и да останете изненадани например, когато видите колко много калории има в салатния дресинг. Но това няма как да се случи, ако записвате всяка храна, която консумирате в приложението за преброяване на калориите.

Насърчаване на по-висока активност и физическо натоварване
Много от приложенията за преброяване на калории, ви позволяват да включите физическата си активност и рутина в проследяване на храненето ви.

Веднъж щом впишете вашата физическа активност, приложението ще добави това към изгорените калории за деня. Това ще ви позволи да видите как точно физическата активност ви помага да достигнете поставените си цели.

Разкриване на скритите калории
Като проследявате всичко, което консумирате, вие ще забележите малките неща, които добавяте (излишно). Това може да са скритите калории в зехтина, които сипвате обилно на салатата си или високите на захар плодове, които консумирате, мислейки си, че са здравословни или пък енергийното барче, което има толкова калории, колкото целия ви обяд например.

Най-общо казано, записвайки и преброявайки всички калории, които консумирате, ще ви помогне да разберете къде бъркате точно.

Визуализиране на целите и проследяване на прогреса
От всички предимства на използването на приложения за проследяване на калориите, най-основното е, че може да визуализирате своите цели и да проследите прогреса си спрямо тях. Като имате конкретна цел и лесен начин да видите колко сте близо до осъществяването й, вие може да се мотивирате да правите по-добри избори относно храната, която приемате в тялото си.

Минуси от използването на приложения за преброяване на калориите
Когато продължително време броите калориите си, това може да бъде досадно и скучно особено когато нямате време да го правите. Освен това броенето на калориите, може допълнително да стресира някои хора за това ,че ядат прекалено много.

  1. Времеемък процес.

Ако имате забързан начин на живот и често ви се налага да хапвате на крак, броенето на калории може да ви се стори изключително времеемко и неудобно.

  1. Неточна информация

Знаете ли ,че невинаги етикетите върху храната са 100% точни? За съжаление и приложенията за броене на калории могат да бъдат обект на грешка в базата данни или грешна информация ( за храни, които са добавени ръчно от потребителите). Като резултат калориите, които засичате могат да бъдат неточни.

  1. Обсебващо поведение

Да се разграничавате от хапването на определени неща и постоянно да вписвате всички храни и напитки, които консумирате може да е пристрастяващо и натрапчиво поведение. Постоянното мислене и тревога за това колко калории консумирате и колко често правите упражнения може да се превърне в нездравословна мания.

Приложенията за преброяване на калориите трябва да служат само като съветник и отправна точка: най-добре е да се фокусирате върху това как се чувствате, а не върху суровите данни. И винаги слушайте и следвайте тялото си.

  1. Нереалистични цели за отслабване

Следенето на калориите не означава непременно, че ще свалите килограми. Успехът произлиза от истинските промени, които са базирани на информацията, която получавате чрез приложенията.

Затова ако приложенията за преброяване на калориите могат да ви помогнат в пътешествието за сваляне на килограми, то те не са изворът за успех. Вие сте.

Преброяването на калориите може да промени навиците ви
Ако искате да живеете по-здравословно, храненето е ключов аспект за това. Без значение дали използвате приложения за проследяване на калориите или не, запомнете, че балансираното хранене, осъзнаването на размера на порциите и физическата ви активност са по-важни от приложенията, които използвате.

Tags: No tags

Comments are closed.