овесена каша с банан и лешников тахан

Овесена каша с банан и лешников тахан

Прекрасната рецепта за овесена каша с банан и лешников тахан е подходяща както за малки, така и за големи. Специално изготвена за нас от клиничния диетолог Кристина Вавура.

10 минути 1 порция

Необходими продукти

Тези състваки са достатъчни за 1 порция:

  • 1/2 банан
  • 35 гр. овесени ядки, фини
  • 150 мл. бадемово мляко, неподсладено
  • 100 гр. соев йогурт
  • 10 гр. протеин на прах, ванилия
  • 1 ч. л. мед
  • 10 гр. лешников тахан
  • плодове по избор
  • канела

Метод на приготвяне:

  1. В незалепваща малка тенджера добавете овесените ядки и прясното мляко.
  2. Бъркайте, докато започне да се сгъстява.
  3. През това време намачкайте банана с вилица.
  4. Когато кашата е почти напълно сгъстена, добавете банана, тахана и протеина на прах и бъркайте до хомогенност.
  5. В отделна купичка смесете соевия йогурт с меда и канелата.
  6. Сервирайте в купичка – овесената каша, отгоре медения йогурт и плодовете по избор.
  7. Може да поръсите с кокосови стърготини и/или с още лешников тахан.

Ползите на лешниковия тахан са:

  • Богат е на витамини: Е, Б1, Б6, Б9, К.
  • Богат е на минерали: магнезий, калий, мед, фосфор.
  • Голямо съдържание на фолиева киселина, което го прави желателен за бременни жени и кърмещи майки
  • Богат на белтъчини, фибри и ненаситени мастни киселни.
  • Без добавена захар, подсладители или емулгатори. Изцяло натурален продукт

Ако Ви е харесало нашето предложение за овесена каша с банан и лешников тахан разгледайте и нашата кулинарна страница с много рецепти с тахан.

Tags: No tags

Comments are closed.