Прекрасната рецепта за овесена каша с банан и лешников тахан е подходяща както за малки, така и за големи. Специално изготвена за нас от клиничния диетолог Кристина Вавура.
10 минути 1 порция
Необходими продукти
Тези състваки са достатъчни за 1 порция:
- 1/2 банан
- 35 гр. овесени ядки, фини
- 150 мл. бадемово мляко, неподсладено
- 100 гр. соев йогурт
- 10 гр. протеин на прах, ванилия
- 1 ч. л. мед
- 10 гр. лешников тахан
- плодове по избор
- канела
Метод на приготвяне:
- В незалепваща малка тенджера добавете овесените ядки и прясното мляко.
- Бъркайте, докато започне да се сгъстява.
- През това време намачкайте банана с вилица.
- Когато кашата е почти напълно сгъстена, добавете банана, тахана и протеина на прах и бъркайте до хомогенност.
- В отделна купичка смесете соевия йогурт с меда и канелата.
- Сервирайте в купичка – овесената каша, отгоре медения йогурт и плодовете по избор.
- Може да поръсите с кокосови стърготини и/или с още лешников тахан.
Ползите на лешниковия тахан са:
- Богат е на витамини: Е, Б1, Б6, Б9, К.
- Богат е на минерали: магнезий, калий, мед, фосфор.
- Голямо съдържание на фолиева киселина, което го прави желателен за бременни жени и кърмещи майки
- Богат на белтъчини, фибри и ненаситени мастни киселни.
- Без добавена захар, подсладители или емулгатори. Изцяло натурален продукт
Ако Ви е харесало нашето предложение за овесена каша с банан и лешников тахан разгледайте и нашата кулинарна страница с много рецепти с тахан.