Торта с кокосов тахан и овесена каша

Овесена каша – Торта с кокосов тахан и овесена каша

25 минути 1 брой

В няколко реда по-долу споделяме с вас рецепта на Торта с кокосов тахан и овесена каша за забързаните сутрини. Рецептата изготви специално за нас клиничният диетолог Кристина Вавура

Необходими продукти:

За основата:

  • 30 гр. овесени ядки, фини (овесена каша най-добре)
  • 15 гр. протеин на прах по избор (аз използвах с вкус на шоколад)
  • бакпулвер
  • 120 мл мляко по избор / вода
  • 10 гр. кокосов тахан
  • подсладител по избор

За крема:

  • 150 гр. соев йогурт + подсладител по избор – шоколадови капки / мед / кленов сироп
  • ситно нарязани ягоди
  • кокосов тахан

Метод на приготвяне на тортата с кокосов тахан и овесена каша:

  1. Приготвяне на основата:
    • В една купа смесете всички съставки за основата. Уверете се, че всичко е добре разбъркано.
    • Сложете сместа в микровълнова фурна или air-fryer. Гответе, докато получите текстура на печено кексче. Може да разбърквате от време на време, за да се уверите, че се готви равномерно.
  2. Подготовка на съда:
    • Когато основата е готова, вземете подходящ съд (широка чаша или буркан), в който искате да построите тортата си. Лъжицата ще ви помогне да раздробите основата на по-малки парчета.
  3. Слоеве:
    • На дъното на чашата или буркана (ако сте взели буркан) сложете малко от основата. След това добавете ситно нарязаните ягоди и кокосов тахан. Отгоре разпределете малко от крема.
    • Повторете горната стъпка, докато не завършите с крем и кокосов тахан.
  4. Съхранение:
    • Сложете готовото творение в хладилника за закуска на следващия ден или изяжте като междинно хранене.

Тази рецепта е идеална за бърза и здравословна закуска, която можете да приготвите предварително и да се насладите по всяко време. Кокосовият тахан добавя екзотичен вкус и допълнителни ползи за здравето, като здравословни мазнини и антиоксиданти.

Качествен и напълно натурален кокосов тахан можете да поръчате онлайн с бърза доставка от нашия сайт от >>> ТУК <<<

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *