1D2104E1-D4B0-4D7C-99D2-A5902727DFEB

Торта с кокосов тахан и овесена каша

25 минути 1 брой

В няколко реда по-долу споделяме с вас рецепта за забързаните сутрини. Рецептата изготви специално за нас клиничният диетолог Кристина Вавура.

 

Продукти

За основата:
– 30 гр овесени ядки, фини (овесена каша най-добре)
-15 гр протеин на прах по избор (аз използвах с вкус на шоколад)
-бакпулвер
-120 мл мляко по избор/вода
-10 гр кокосов тахан
– подсладител по избор
За крема:
– 150 гр соев йогурт + подсладител по избор- шоколадови капки/мед/кленов сироп
– ситно нарязани ягоди
– кокосов тахан

 

 

 

 

Кой каза кокосов тахан? Пригответе тази бърза и здравословна закуска в чаша в няколко лесни стъпки, а ето го и метода на приготвяне:
Метод:

    1. В една купичка смесете всички съставки за основата.

    1. Сложете ги в микровълнова или air-fryer. Гответе, докато не се получи нещо като печено кексче. Ще отнеме време, може да разбърквате от време на време.

    1. Когато основата е готова, вземете подходящ съд, в който искате да построите тортата си.

    1. С лъжица раздробете основата.

    1. На дъното на буркана (ако сте взели буркан), сложете малко от основата. След това- ситно нарязаните ягоди, кокосов тахан. Отгоре разпределете малко от крема.

    1. Повторете горната стъпка, докато не завършите с крем и кокосов тахан.

    1. Сложете в хладилника за закуска на следващия ден или изяжте като междинно хранене.

Comments are closed.