ШОКОЛАДОВИ ДОНЪТИ 16/04/2024 by Antonia with no comment Рецепти Една страхотна рецепта, изготвена специално за нас от клиничния диетолог и виртуоз в здравословната кухня Кристина Вавура. НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ 120г мляко от лешник10г пукана киноа5г висококачествен желатин/агар-агар15г растителен протеин на прах, шоколад5г какаоПодсладител по желание10г лешников тахан За топинга: 100г йогурт по избор1 малка ябълка20г гранолаКанела МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ: В малък шейкър добавете млякото и протеина, за да се смесят добре. След това ги сложете в малка тенджерка, където да се загреят.Добавете тахана, какаото и подсладителя. В отделна чашка сложете 1 ч.л. желатин в студена вода, за да се активира. Междувременно бъркайте сместа в тенджерката. След това смесете желатина със сместта и добавете пуканата киноа. Вземете си силиконови формички за донъти и изсипете получената смес в тях. Оставете в хладилика за минимум 2 часа, за да стегнат. Аз ги приготвих вечерта, за да имам готова закуска на следващия ден. Когато решите да закусвате, вземете подходяща чиния, на чието дъно да сложите йогурта. След това извадете “донътите” от формичките и подредете. Нарежете ябълката и поръсете с гранола. Може да използвате каквото имате гранола или да си направите сами такава с тахан от кашу КУПИ ТУК Previous Post Хелоуин хумус с броколи и сусамов тахан Next Post Шоколадови протеинови барчета