258761140_2444253262385562_689440133736171325_n

ШОКОЛАДОВИ ДОНЪТИ

Една страхотна рецепта, изготвена специално за нас от клиничния диетолог и виртуоз в здравословната кухня Кристина Вавура.

 

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

120г мляко от лешник
10г пукана киноа
5г висококачествен желатин/агар-агар
15г растителен протеин на прах, шоколад
5г какао
Подсладител по желание
10г лешников тахан

За топинга:

100г йогурт по избор
1 малка ябълка
20г гранола
Канела

 

 

МЕТОД НА ПРИГОТВЯНЕ:

В малък шейкър добавете млякото и протеина, за да се смесят добре.

След това ги сложете в малка тенджерка, където да се загреят.
Добавете тахана, какаото и подсладителя.

В отделна чашка сложете 1 ч.л. желатин в студена вода, за да се активира. Междувременно бъркайте сместа в тенджерката.

След това смесете желатина със сместта и добавете пуканата киноа.


Вземете си силиконови формички за донъти и изсипете получената смес в тях.


Оставете в хладилика за минимум 2 часа, за да стегнат. Аз ги приготвих вечерта, за да имам готова закуска на следващия ден.


Когато решите да закусвате, вземете подходяща чиния, на чието дъно да сложите йогурта.


След това извадете “донътите” от формичките и подредете.


Нарежете ябълката и поръсете с гранола.

Може да използвате каквото имате гранола или да си направите сами такава с тахан от кашу

 

Comments are closed.