7030-rule-Facebook-Post-Landscape-870x384

ПРАВИЛОТО 7030 в 6 лесни стъпки

ПРАВИЛОТО 70/30 в 6 лесни стъпки

Доброто хранене и фитнесът вървят ръка за ръка. Но дори и да спортувате като професионалисти, ако хранителните ви навици не са добри, то ще ви е много трудно да свалите излишните килограми.

Правилото 70/30 или как да отслабваме със 70% хранене и 30% спорт:

6 лесни стъпки, с които да намалите излишните мазнини следвайки правилото 70/30:

Премахнете една “лоша” храна/напитка на ден.
Отнема само няколко минутки, за да консумирате няколко стотин излишни калории, но в същото време цели часове, за да ги изгорите. Пропуснете следобедното сладко изкушение и вместо това изгорете натрупаните мазнини. Опитайте се да пропуснете шоколадовия десерт следобед или прясно изцедения сок сутрин като ги замените с по-здравословни алтернативи ( които имат по-малко захар).

  1. Яжте повече протеин за закуска.

Претеинът ви държи сити за по-дълго време, затова се уверете,че ядете най-голямото количество протеин сутрин. Някои идеи за закуски богати на протеини са: яйца на очи и авокадо; каша със семена и кисело мляко или тост с авокадо и сьомга.

  1. Опитайте се да не правите междинни хранения между основните.

Проучванията показват как междинните похапвания (преди основните) имат обратен ефект на отслабването. Опитайте се да консумирате балансирани ястия богати на протеини, фибри, зеленчуци и здравословни мазнини. Ако толкова много ви се прииска да си похапнете нещо следобед, по-добре изберете пълноценни храни като ябълка намазана с тахан например (вижте богатото ни разнообразие от таханени продукти) ;).

4.Не прекалявайте с кардиото.

Да бягаш по пътеката с часове е не само скучно, но може да има и обратния ефект на желания от вас. Много по-добре е да комбинирате кардио с други упражнения.

  1. Записвайте си както хапвате.

Според проучване направено на 1700 души, тези от тях, които следят калорийния си прием всеки ден са по-склонни да свалят килограми, от тези, които не го правят. Има приложения на телефона, които могат да изчислят броя на приетите калории, след като въведете или снимате своите ястия. (MyFitnessPal например).

  1. Създайте си нови навици.

Приблизително отнема межди 1-4 седмици, за да “настроите” новите си навици. Не си поставяйте граници, а си изградете по-здравословни навици. Придържайте се към тях и най-вероятно те ще ви станат като втора природа.

Надяваме се да сме ви били полезни и не забравяйте, че цялото съдържание на този уебсайт, включително медицинското мнение и всяка друга свързана със здравето информация, е само с информационна цел и не трябва да се счита за конкретна диагноза или план за лечение.

Източник: niix.fit

Tags: No tags

Comments are closed.