Започнете всяка сутрин с усмивка и чаша ароматно кафе, обогатено с лешников тахан. Грижете се за своите сутрини, като ги прекарвате заедно, разговаряте и хапвате здравословни продукти. Любимият ни продукт е лешников тахан и днес ще споделим нашия бърз ритуал за приготвяне на лешниково кафе.
История на кафето
Кафето се приготвя от семената на някои видове кафеено дърво – малки вечнозелени храсти. Най-старите исторически свидетелства за пиене на кафе датират от 10 век и са открити в Йемен и някои части на Етиопия. Благодарение на своето съдържание на кофеин, кафето действа ободряващо и е перфектен старт за вашия ден.
Ползите от лешниковия тахан
Лешниковият тахан е истинско чудо за здравето. Той е богат на витамини като E, B1, B6, B9 и K, както и на минерали като магнезий, калий, мед и фосфор. Съдържа високо количество фолиева киселина, което го прави особено полезен за бременни жени и кърмещи майки. Освен това, лешниковият тахан е богат на белтъчини, фибри и ненаситени мастни киселини. Този продукт е изцяло натурален, без добавена захар, подсладители или емулгатори. За повече информация относно ползите от лешниковия тахан, можете да прочетете нашата статия “Ах, този лешников тахан!”, където подробно разглеждаме още четири причини да го включите в ежедневното си меню.
Рецепта за лешниково кафе с лешников тахан
Необходими съставки:
- Шот еспресо (между 30 и 45 мл)
- 1 с.л. лешников тахан
- Прясно или ядково мляко по избор (приблизително 100 мл)
- Подсладител по желание
Инструкции:
- Докато кафето е все още топло, добавете една супена лъжица лешников тахан и разбъркайте добре, докато се разтвори напълно.
- Ако желаете, добавете подсладител по ваш избор.
- Накрая налейте прясно или ядково мляко според вашите предпочитания.
Насладете се на вашата ароматна напитка!
Понякога правим същата рецепта с кокосов тахан, като пропускаме подсладителя. Получава се невероятен кокосов вкус. Препоръчваме ви да опитате и тази вариация!
Благодарим ви за вниманието и доверието към нас вече четири години.